2023. október 23. hétfő

Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Vagy ki az közületek, aki fiának követ ad, amikor az kenyeret kér tőle, vagy amikor halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jót a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérnek tőle?
Amit csak szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük, mert ezt tanítja a törvény és a próféták.

Mt 7,7-12.

SZERETETT GYERMEKEK

Vagy ki az közületek, aki fiának követ ad, amikor az kenyeret kér tőle. (Mt 7,9)

Néhány évvel ezelőtt a családom anyagi gondokkal küzdött. Én munkanélküli voltam, és két fiút kellett eltartanunk. Legtöbbször csak rizst és tojást tudtunk enni. Néha egy barát vagy rokon vett nekünk élelmiszert, vagy adott egy kis pénzt, hogy vegyünk ételt.
Egyszer, amikor a boltban voltunk élelmiszert venni, a legkisebb fiam megkérdezte az anyját, hogy kaphat-e egy fánkot. De gyorsan visszavonta a kérését, mert nem akart teher lenni, és nem akart túl sok pénzt kérni tőlünk. Ez összetörte a szívemet. Azonnal megvettem neki a fánkot, és a reakciója felbecsülhetetlen volt.
Hazafelé menet, amikor ezen gondolkodtam, az Úr emlékeztetett a Mt 7,9-re. Ha én, mint földi apa bármit megadnék azért, hogy a fiam boldog legyen, és teljesüljön a vágya, akkor a mi mennyei Atyánk biztosan hajlandó ugyanezt megtenni értünk! Biztosak lehetünk abban, hogy Isten törődik a szükségleteinkkel és vágyainkkal, mert mi Isten szeretett gyermekei vagyunk.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy gyermekeidként szeretsz minket. Emlékeztess minket, hogy ismered szükségleteinket és vágyainkat, és gondoskodsz rólunk! Ámen.

Isten, mint szerető szülő gondoskodik rólam.
Paul Alex (Banten, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉHEZŐ CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Október
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek