2023. október 25. szerda

Dicsérjétek az URat! Milyen jó Istenünkről énekelni, milyen gyönyörű a szép dicséret! Felépíti Jeruzsálemet az ÚR, összegyűjti a szétszóródott Izráelt. Meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket. Megszabja a csillagok számát, nevet ad mindegyiknek. Nagy a mi Urunk, és igen erős, bölcsessége határtalan. Támogatja az ÚR az alázatosokat, de porig alázza a bűnösöket.
Zengjetek hálaéneket az ÚRnak, énekeljetek hárfakísérettel Istenünknek! Ő az, aki beborítja felhőkkel az eget, esőt bocsát a földre, füvet sarjaszt a hegyeken. Eledelt ad az állatoknak, a károgó hollóknak is. Nem a lovak erejében leli kedvét, nem a férfi izmaiban gyönyörködik. Az istenfélőkben gyönyörködik az ÚR, azokban, akik az ő szeretetében bíznak.

Zsolt 147,1-11.

HELYREÁLLÍTÁS

Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért (Zsolt 23,3)

Két fiam baseball kesztyűi garantáltan tönkremennek a forró, poros pályán az órákig tartó baseballozás alatt. A bőr kiszárad és berepedezik, a necces rész megnyúlik, törékennyé válik és elszakad. Ahelyett, hogy új kesztyűket vennék a fiaimnak minden évben, megtanultam, hogyan javíthatom meg a kedvenc kesztyűjüket azzal, hogy újrahálózom őket, és a bőrt helyreállító anyaggal kezelem. A végén a kesztyűk olyanok, mint újkorukban.
Időnként úgy érzem, hogy a lelki életem hasonló az elnyűtt kesztyűkhöz. Néha kihagyom a Szentírás olvasását, az imádkozást és a meditációt, sőt, akár az istentiszteletet is. A személyes kapcsolatok feszültségei, az alkalmi drogozás, anyagi gondok, vagy egészségügyi problémák letörnek és a haszontalanság érzésével töltenek el.
A Szentírás biztosít arról, hogy amikor összetört a lelkünk, Isten meggyógyítja, és teljesen helyreállít bennünket. A fiaim alaposan elhasznált baseballkesztyűit újra használhatóvá tudtam tenni, ha elegendő gondot fordítottam rájuk. Hasonlóképpen a lelkem is helyreáll, ha a szívemet és gondolataimat Isten felé fordítom a napi imádságban, meditációban, a Szentírás olvasásában és imádságban. Amikor Isten helyreállítja a lelkemet, akkor képessé válok folytatni a szolgálatot Isten dicsőségére.

Imádság: Köszönjük, gondviselő Atyánk, hogy helyreállítod lelkünket, amikor kimerülünk. Ámen.

A lelkem meggyógyul, ha időt töltök Istennel.
Steven R. Schlesselman (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK ÚJ KEZDETRE VAN SZÜKSÉGE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Október
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek