2023. október 27. péntek

Jézus mondja: Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem, ahogyan az Atya ismer engem, én is úgy ismerem az Atyát, és én életemet adom a juhokért. Más juhaim is vannak nekem, amelyek nem ebből az akolból valók; azokat is vezetnem kell, és hallgatni fognak a hangomra, és akkor lesz egy nyáj, egy pásztor. Azért szeret engem az Atya, mert én odaadom az életemet, hogy azután újra visszavegyem. Senki sem veheti el tőlem: én magamtól adom oda. Hatalmam van arra, hogy odaadjam, és hatalmam van arra, hogy ismét visszavegyem: ezt a küldetést kaptam az én Atyámtól.

Jn 10,14-18.

A PÁSZTOR HANGJA

Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből. (Jn 10,27-28)

Időnként előfordul, hogy egy anyajuh elhagyja az egészséges bárányát. A pásztorok ezeket "árva bárányoknak" hívják. Ha egy pásztor lát egy ilyen bárányt, felveszi és "adoptálja", mint a sajátját. Cumisüvegből eteti és a mellkasára fekteti a bárány fejét, hogy a kis teremtmény megvigasztalódjon a szívverését hallva.
Egyszer a feleségemmel befogadtunk egy ilyen árva bárányt, bevittük a házunkba és gondját viseltük. Bármikor hazatértünk, a kisbárány meghallotta a hangunkat, azonnal rohant az ajtóhoz és bégetett üdvözlésképpen.
Amikor a bárány felnő, csatlakozik a nyájhoz; de a kötelék közte és a pásztor között megmarad. Amikor a pásztor hívja a nyájat, akkor az árva elsőnek hallja meg a hívást, és rohan a pásztorhoz üdvözölni, és hívja magával a többi juhot is.
Ez engem a Jó Pásztorra emlékeztet: "Az én juhaim hallgatnak az én hangomra, én ismerem őket, és ők követnek engem." Ha valaha már voltál "árva bárány", tudd meg: bár mély sebeket is kaptál, Isten megvigasztal. Ha Isten hangjára figyelünk, és követjük őt, akkor másokat is elvezethetünk Isten szeretetéhez.

Imádság: Drága Istenünk, hadd halljuk meg a te hangodat, ismerjük fel akaratodat és kövessünk téged! Ámen.

Hogyan figyelek ma Isten hangjára?
Ted Rogers (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK ÉS VÁLASZOLJUNK ISTEN HÍVÁSÁRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Október
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek