2023. október 29. vasárnap

Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön: adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; hogy Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy Isten mindent átfogó teljességére jussatok. Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen.

Ef 3,14-21.

ÖNTÖZZ, GYOMLÁLJ, VÁRJ!

Legyetek tehát türelemmel, testvéreim, az Úr eljöveteléig. Íme, a földművelő várja a föld drága gyümölcsét, és türelmesen várja, amíg az korai és késői esőt kap. (Jak 5,7)

A kertem csupán füves puszta volt, mielőtt elkezdtem őshonos fákat, bokrokat, vadvirágokat telepíteni rá. Ezek az új növények elég kicsik és csökevényesek: némelyiknek csak magháza van, virágja nincs is. De előzetes tapasztalatból tudom, mi következik. A fák koronája egyre dúsabb lesz, a bokrok új hajtásokat növesztenek, a virágok pedig szétszórják magjaikat és kivirulnak. Miután elültetem a növényeimet, öntözöm, gyomlálom őket és várok, hogy gyökeret verjenek. Ez a folyamat hosszú időt vesz igénybe, de türelemmel és izgalommal várakozom.
De amikor egy fontos helyzet megoldásáért imádkoztam, és Isten türelemre intett, az első reakcióm az idegeskedés és türelmetlenkedés volt. Emlékeztetnem kellett magam azokra az eseményekre, amikor Isten meghallgatta imámat, sőt, minden képzeletem meghaladta az ő megoldása. Meg kellett tennem a magam részét is, hogy a hitben megmaradjak: befogadni Isten ígéreteit, kigyomlálni kétségeimet, és bizalommal, örömmel várakozni.
Istennek számtalan szeretetteljes, megváltó szava van számunkra. A múlt megpróbáltatásai között megtanultam néhány igeverset, amik a mai napig békét adnak. Megnyugtatnak, így a várakozásom nem ideges és csalódott, hanem reménnyel teli.

Imádság: Drága Urunk, emlékeztess arra, hogy te mindig velünk vagy! Segíts bizalommal és örömmel várni rád! Ámen.

Isten velem van a várakozásban.
Patricia Kinner Kelly (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERTÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Október
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek