2023. november 5. vasárnap

Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik báránybőrbe bújva jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tüskebokorról szednek-e szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét? Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, a rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt. Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, azt kivágják, és tűzre vetik. Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket.

Mt 7,15-20.

GYÜMÖLCSTERMÉS

Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt. (Jn 15,5)

45 évvel ezelőtt édesapám egy gyönyörű gyümölcsöst telepített a férjemnek és nekem. Több éven át élveztük a gyümölcsös süteményeket, a lekvárt és a bőséges gyümölcskosarakat, amelyeket megoszthattunk másokkal. Amikor nyugdíjba vonultunk, apám meghalt, és a zsúfolt életünket sok feladat és fizikai kihívás jellemezte. A gyümölcsösünk is tönkrement.
Egy nap, amikor a gyümölcsösben nyírtam a füvet, észrevettem a legnagyobb, legtökéletesebb körtét, amit valaha láttam. A földön hevert egy körtefa alatt, amelyet egy teljesen elburjánzott idegen növény vett körül. Ahogy közelebbről megnéztem, láttam, hogy az eredeti körtefa még mindig él a középen. A családommal együtt ettük meg a körtét.
Ez a körte emlékeztetett apám szeretetére, aki a fát ültette, és mennyei Atyám szeretetére is, aki bátorítást küld nekem, amikor úgy érzem, hogy az öregedés, a betegség és az aggodalom terhei fojtogatnak. Emlékeztetett arra, hogy kitartsak. Hálát adok Istennek, hogy apám megosztotta velem a hitét, és hogy mennyei Atyám folyamatosan vezet engem az életem során. Bátorítást kapok, hogy gyümölcsöt teremjek azáltal, hogy megosztom hitemet a körülöttem élőkkel.

Imádság: Irgalmas Istenünk, dicsérünk téged a mindennapi csodákért, amelyeket adsz nekünk emlékeztetőül, hogy kitartsunk és megosszuk hitünket másokkal. Ámen.

Hálás vagyok az Isten által küldött mindennapi csodákért.
Karen Fite (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK A MEZŐGAZDASÁGBAN DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 November
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek