2023. november 11. szombat

Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben! Ha parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok a szeretetemben, ahogyan én mindig megtartottam az én Atyám parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljes legyen. Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mint ha valaki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket, és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Ezeket azért parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást.

Jn 15,9-17.

ÁLDOZAT

Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mint ha valaki életét adja barátaiért. (Jn 15,13)

Családommal nemrég kiruccantunk a városból, és mivel vasárnap volt, kerestünk egy gyülekezetet a környéken. A prédikáció kezdete előtt néhány percben megemlékeztek azokról, akik országunk hadseregében szolgáltak, és meghozták a legnagyobb áldozatot - életüket adták.
Sok hasonló megemlékezést láttam már, de ez másképp hatott rám, mint a korábbiak. Az istentisztelet után sokáig újrajátszódott a fejemben a megemlékező videón szereplő igevers: "Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mint ha valaki életét adja barátaiért." Ez emlékeztet bennünket, hogy Krisztus életét adta, hogy megmentse az emberiséget a bűntől. Életünket áldozni egy extrém módja a szeretet kifejezésének, de ez a vers elgondolkodtatott: "Hogyan néz ki az áldozat a mindennapi életben?"
Hetekkel az istentisztelet után is, még mindig ezen töprengek. Ha nem is adom fizikai életemet a barátaimért, de kedves lehetek nem csak a szeretteimmel, hanem a szomszéddal, a boltossal vagy egy ismerőssel, akivel összefutok a városban. Életünket adni, vagy egyszerűen odaadni az elfoglalt időbeosztásunkat, hogy megmutassuk Isten szeretetét másoknak, olyan gondolat, melyet érdemes megfontolnunk.

Imádság: Drága Istenünk, hálát adunk, hogy Krisztusban példát adtál a legnagyobb áldozatról. Segíts, hogy áldozzunk időnkből és megosszuk szeretetedet másokkal. Ámen.

Ma időt fogok áldozni mások szolgálatára.
Lauren Herth (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK A VETERÁN KATONÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 November
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek