2023. november 14. kedd

Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, se testetekért, hogy mibe öltözködjetek. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy perccel is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mező liliomait, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek? Ne aggódjatok tehát, és ne kérdezgessétek: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Ilyesmikért a pogányok törik magukat; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.

Mt 6,25-34.

ELKÖTELEZŐDÉS

Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld. (Zsolt 46,11)

Régebben, amikor a napi feladatlistámról kipipálhattam tételeket, elégedett voltam és úgy éreztem, hogy irányításom alatt tartom az életemet. De mikor 28 év után véget ért a házasságom, kezdtem rájönni, hogy nem tudok mindent kontrollálni. Akkor még nem volt Krisztusnak átadott életem. Tudtam Istenről, de nem ismertem őt személyesen.
Egy nap a jövőm miatti aggodalommal és félelemmel telve elsétáltam egy közeli tóhoz. Leültem egy padra, és figyeltem a libákat miközben a hideg fuvallat átfújt a tavon. Olyan volt, mintha Isten beszélt volna hozzám és körbeölelt volna, megerősítve szeretetével.
Életemben először hangosan imádkoztam. Ezt mondtam: "Adj nekem iránymutatást Istenem, teljesen el vagyok veszve." Békesség töltött el. Attól a pillanattól kezdve folyamatosan elkötelezem életemet Isten mellett, és bízom benne, hogy Istennek csodálatosabb terve van az életemre, mint ahogy azt én el tudom képzelni. A jövőm már nem tűnik kilátástalannak.
A Mt 6,33-34-ben Jézus azt mondja követőinek, hogy keressék először Isten országát és az ő igazságát, és ne aggódjanak a holnap miatt. Milyen megnyugtató tudni, hogy Isten velünk van, és nem kell aggódnunk!

Imádság: Atyánk, amikor az élet próbatételei elárasztanak és kétségbeesünk, segíts emlékezni szerető jelenlétedre. Ámen.

Ma megállok, és Isten halk és csendes hangjára figyelek.
Carol Round (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELVESZETTNEK ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 November
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek