2023. november 21. kedd

Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi, és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad; ezeket összegyűjtik, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek.

Jn 15,1-8.

AZ IGAZI KERTÉSZ

Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. (Jn 15,1)

Minden tavasszal várom, hogy fehér és halványlila virágokat hozzon a lilaakácunk. Mindig lenyűgözött a szépségük, de az utóbbi két évben a fánk kevesebb virágot hozott. Egy vadszőlőhajtás kezdte fojtogatni a lilaakácunkat. Minden alkalommal, amikor a férjemmel levágtunk egy hajtást, egy másik nőtt a helyére.
Hasonlóképpen, hagytam, hogy a körülményeim fojtogassák az Istennel való kapcsolatomat - elveszítettem a fiamat egy autóbalesetben, édesanyámat ápoltam, miközben szép lassan leépült az Alzheimer-kórban, és végignéztem, ahogy a férjem küzd a rákkal. Mindezeket egyedül próbáltam kézben tartani, és nagyon nehezen adtam át az irányítást Istennek. Inkább méltatlankodtam a kihívások miatt. Miért kellett ennyi szívfájdalmat megélnem?
Ahogy telt az idő, rájöttem, hogy sosem virágozhat ki az életem a saját erőmből. Emlékeztetnem kellett magam Jézus ígéreteire. Ő az igazi szőlőtő, és amikor őbenne maradunk, Isten dicsősége ránk ragyog.

Imádság: Drága Urunk, add, hogy hozzád forduljunk segítségért, hogy virágozzon a feléd való szeretetünk, örömöt hozva a mi életünkbe és dicsőséget adva neked. Ámen.

Csak Isten segíthet, hogy újra kivirágozzon az életem.
Jeannie Hughes (Nyugat-Virginia, USA)

IMÁDSÁGBAN ISTENTŐL KÉRJÜNK SEGÍTSÉGET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 November
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek