2023. november 24. péntek

Ezért tehát még jobban kell figyelnünk a hallottakra, hogy valamiképpen el ne sodródjunk. Mert ha az angyalok által hirdetett ige olyan erős volt, hogy minden törvényszegés és engedetlenség megkapta igazságos büntetését, akkor hogyan menekülünk meg mi, ha nem törődünk ilyen nagy üdvösséggel, amelyet az Úr hirdetett először? Azok pedig, akik hallották, megerősítették ezt számunkra, Isten pedig velük együtt tett bizonyságot jelekkel és csodákkal, sokféle erővel és a Szentlélek ajándékaival, amelyeket akarata szerint osztott szét.

Zsid 2,1-4.

SODRÓDÁS

Ezért tehát még jobban kell figyelnünk a hallottakra, hogy valamiképpen el ne sodródjunk. (Zsid 2,1)

A régi, GPS előtti időkben a tengerészek az úgynevezett szextánst használták - ez egy eszköz, ami a csillagok és a horizont alapján navigál. Többször is igénybe vették ezt a kéttükrös szögmérőt a nap folyamán, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy jó úton haladnak. Képzeljük el, hogy mi történt volna, ha úgy döntenek, aznap nem használják a szextánst. Lehet, hogy csak pár fokkal sodródtak volna arrébb, de ötszáz mérföldön át pár fok már teljesen eltérítette volna őket az eredeti iránytól.
A keresztényeknek is van egy eszközük, ami segít az életben tájékozódni. Ez az eszköz a Biblia. Amikor nagy figyelmet fordítunk Isten szavának üzenetére, azon az útirányon járunk, amit Isten jelölt ki számunkra. És mint a tengerészeknek, gyakran kell használnunk. A Bibliának egy állandó vezérfonalnak kell lennie az életünkben. Megfigyeltem, hogy ha nem töltök elég időt Isten szavával, mert más dolgok vagy aggodalmak az útjába állnak, elkezdek sodródni. De mikor Istennel időt töltök és tanulmányozom a Bibliát, nemcsak visszairányít a helyes útra, hanem bátorít, inspirál és meg is újít.

Imádság: Bölcsesség Istene, segíts felismernünk a te szavad erejét, hogy azon az úton maradjunk, melyen vezetni akarsz szereteted által. Ámen.

Isten igéje egy vezérfonal, ami a jó irányban tart.
Robin Martin (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK A TENGERÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek