2023. december 21. csütörtök

Ha keseregne a szívem, és sajogna a bensőm, akkor olyan ostoba és tudatlan volnék veled szemben, mint az állat. De én mindig veled leszek, mert te fogod jobb kezemet. Tanácsoddal vezetsz engem, és végül dicsőségedbe fogadsz. Nincs senkim rajtad kívül a mennyben, a földön sem gyönyörködöm másban. Ha elenyészik is testem és szívem, szívemnek kősziklája és örökségem te maradsz, Istenem, örökké!
Bizony, elpusztulnak azok, akik eltávolodnak tőled. Kiirtod mindazokat, akik elhagynak téged! De nekem olyan jó Isten közelsége! Uramat, az URat tartom oltalmamnak. Hirdetem minden tettedet.

Zsolt 73,21-28.

IRÁNYKERESÉS

Tanácsoddal vezetsz engem, és végül dicsőségedbe fogadsz. (Zsolt 73,24)

Elsőéves főiskolásként beiratkoztam a "Téli túlélés" testnevelési kurzusra. Az egyik feladat az volt, hogy megtanuljuk, hogyan kell használni az iránytűt. Az egész csoport busszal elment egy vadregényes területre, ahol volt egy nagy tó. Párokba rendeződtünk, és azt a feladatot kaptuk, hogy csak az iránytűnk és egy vázlatos térkép segítségével tájékozódjunk a tó körül, és három óra múlva találkozzunk a busznál a túloldalon. Sajnos társam még kevesebbet tudott az iránytű használatáról, mint én. Alaposan eltévedtünk. Végül csak azért találtuk meg a buszt, mert a sofőr a sötétben bekapcsolta a fényszórókat, és dudálni kezdett. Képzelhető, milyen kínosan éreztük magunkat, amikor végre visszaértünk! A többiek már több mint egy órája várakoztak.
Az iránytű egy egyszerű eszköz, amely meghatározza az irányt. Soha nem tanultam meg használni. De sok évvel később, egy bibliaolvasási terv és egy jó magyarázatos Biblia segítségével elkezdtem olvasni, használni és megérteni egy másfajta iránytűt - a Bibliát. A Szentírás bölcsessége vezet minket a mindennapi döntéseinkben, irányítja lépteinket, és biztonságosan elvezet minket a célunkhoz a földön és a menny felé. Minden nap lehet egy dicsőséges kaland, ha a Szentírásból magunkba szívjuk Isten bölcsességét!

Imádság: Istenünk, köszönjük vezetésedet és útmutatásodat. Segíts követnünk a Jézus által kijelölt utat. Ámen.

Az élet nagy kaland, ha minden napot Isten igéjével kezdek.
Jan Willson Towne (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A TÚRÁZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek