2023. december 23. szombat

Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá tegyék, hanem a lámpatartóra, hogy világítson mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.

Mt 5,14-16.

AZ ÖRÖM IDŐSZAKAI

Kelj fel, tündökölj, mert eljött világosságod, rád ragyogott az ÚR dicsősége. (Ézs 60,1)

Az előkertünkben egy különleges fenyő (Pinus contorta var. latifolia) nő. Ez a szokatlan tűlevelű sok figyelmet vonz, és sok megjegyzés tárgya, mert évszakonként zöldből sárgára változik. Télen, amikor a lombhullató fák kopárok és sötétek, ez a fenyő pezsgő sárga tűket produkál, és vidámságot és fényt visz egy olyan tájba, amelyet egyébként sokan lehangolónak találnak. Tavasszal, miután a téli feladatát elvégezte, a fa ismét zöldre változik.
Mint ez a fa, a keresztények is terjeszthetnek fényt és örömöt. Krisztus nyomdokaiba lépve figyelhetünk a lehetőségekre, hogy megkönnyítsük mások terhét, akik nehéz életszakaszon mennek keresztül. Akár hivatalos önkéntes szervezeteken keresztül, akár magánemberként szolgálunk, képesek lehetünk felemelni valakinek a lelkét, reményt adva egy tápláló étel biztosításával, egy orvosi rendelésre való fuvar felajánlásával, egy szükséges lakásfelújításban való segítségnyújtással, vagy egyszerűen azzal, hogy kedves szavakat intézünk egy embertársunkhoz.

Imádság: Urunk, segíts minket, hogy Krisztus nyomdokain haladva igyekezzünk áldássá válni mások számára. Ámen.

Krisztus követőjeként világosság lehetek a világ számára.
Robert E. Boertien (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ERDÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek