2024. március 12. kedd

Még beszélt Jézus, amikor emberek érkeztek a zsinagógai elöljáró házától, és ezt mondták: Leányod meghalt. Miért fárasztod még a Mestert? Jézus is meghallotta, amit mondtak, és így szólt a zsinagógai elöljáróhoz: Ne félj, csak higgy! És senkinek sem engedte meg, hogy vele menjen, csak Péternek, Jakabnak és Jánosnak, Jakab testvérének. Amikor megérkeztek a zsinagógai elöljáró házához, látva a zűrzavart, a hangosan sírókat és jajgatókat, bement, és így szólt hozzájuk: Miért csináltok ilyen zűrzavart, és miért sírtok? A gyermek nem halt meg, csak alszik. Erre kinevették; de ő mindenkit kiküldve maga mellé vette a gyermek apját, anyját és a vele lévőket, és bement oda, ahol a gyermek feküdt. Majd megfogva a gyermek kezét, ezt mondta neki: Talitha kúmi!, ami azt jelenti: Leányka, neked mondom, kelj fel! A leányka pedig azonnal felkelt és járt, mert tizenkét éves volt már. Azok pedig azt sem tudták, hova legyenek a nagy ámulattól. Jézus azonban szigorúan meghagyta nekik, hogy ezt senki meg ne tudja; azután szólt, hogy adjanak enni a leánykának.

Mk 5,35-43.

ISTEN LÁT BENNÜNKET

Jézus azonban szigorúan meghagyta nekik, hogy ezt senki meg ne tudja; azután szólt, hogy adjanak enni a leánykának. (Mk 5,43)

Mk 5-ben Jézus kiűz egy démont, meggyógyít egy vérfolyásos asszonyt, és egy kislányt feltámaszt a halálból. Mindezek után azt gondolnám, hogy Jézus elégedetten összedörzsölhette volna a kezét, és jól sikerültnek gondolhatta volna a napot. Vagy visszaülhetett volna a tömegbe felidézve mindazt, amit véghez vitt. Én biztos ezt tettem volna. De Jézus nem.
Őt jobban foglalkoztatták a feltámasztott kislány szükségletei. Jézus nem a feladatot látta benne, és a kislány nem csak eszköz volt, hogy általa jobb színben tűntesse fel magát. Jézus emberként tekintett rá, akinek szükségletei és félelmei vannak. Amíg a többiek sokkot kaptak, és eksztázisban voltak, Jézus látta, hogy a kislány éhes, kérte a szüleit, hogy adjanak neki enni.
Isten szemében mindannyian értékesek vagyunk, nemcsak egy-egy puzzledarab. Isten számára mindannyian személyek vagyunk, saját szükségletekkel és félelmekkel. Őt életünk legkisebb részlete is érdekli. Minden pillanatban emlékezzünk rá: semmi sem túl jelentéktelen ahhoz, hogy Isten elé vigyük!

Imádság: : Drága Urunk, segíts mindig emlékeznünk, hogy semmi sem túl jelentéktelen ahhoz, hogy eléd hozzuk! Népedként hálát adunk, hogy mindig törődsz velünk. Ámen.

Isten lát engem és a szükségleteimet, és törődik velem.
Bob LaForge (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚGY ÉRZIK, HOGY NEM SZERETIK ŐKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek