2024. március 18. hétfő

A karmesternek: Dávid zsoltára.
Hozzád menekülök, URam, ne szégyenüljek meg soha! Ments meg engem irgalmasan! Fordítsd felém füledet, siess, ments meg engem! Légy erős kősziklám, erős váram, segíts rajtam! Mert te vagy az én sziklaváram; vezess és terelgess engem nevedért! Szabadíts ki a hálóból, amelyet titkon vetettek nekem, mert te vagy az erősségem. Kezedre bízom lelkemet, te váltasz meg engem, URam, igaz Isten!

Zsolt 31,1-6.

KŐSZIKLÁNK

Te vagy az én sziklaváram; vezess és terelgess engem nevedért! (Zsolt 31,4)

Egy szigeten élek, ahol sok helyen gyönyörű a tengerpart. Amikor érzem a hullámok gyengéd simogatását, Isten csodálatosan megteremtett világának nagyszerűségére gondolok. Egy tengeri csillag vagy egy csiga alakja, sokszínűsége mind Isten nagyszerűségét mutatja, és azt, hogy Teremtőnk mennyire ügyel a részletekre is.
Valamelyik nap, amikor bámulattal sétáltam a tengerparton, egy kövecskét találtam. Sokféle alga lebegett a vízben összefonódva. De egy pici, élő alga rátapadt a kőre. Ez a felfedezés arra késztetett, hogy elgondolkozzam, Isten milyen gazdag életet tud adni egy problémákkal teli időszakban.
Ahogyan az alga megtalálta a követ, az élet forrását a kavargó vízben, úgy találhatjuk meg mi is Krisztust. Ő a mi kősziklánk, erőnk és védelmünk, aki gazdag életet ad kihívásokkal teli utunkon.

Imádság: : Teremtőnk, segíts mindig emlékeznünk, hogy te vagy a kősziklánk és menedékünk! "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen." (Mt 6,9-13)

Krisztus az én kősziklám és menedékem.
Lydia E. Cruz Algarin (Puerto Rico)

IMÁDKOZZUNK, HOGY JOBBAN MEGISMERJÜK A TEREMTŐ ISTENT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek