2024. március 30. szombat

Ezután az arimátiai József, aki Jézus tanítványa volt — de csak titokban, mert félt a zsidóktól —, megkérte Pilátust, hogy levehesse Jézus holttestét. Pilátus megengedte neki. Elment tehát, és levette Jézus holttestét. Eljött Nikodémus is, aki először éjszaka ment Jézushoz, és mirhából és aloéból készült olajat hozott, mintegy száz fontnyit. Fogták tehát Jézus holttestét, és leplekbe takarták az illatszerekkel együtt, ahogyan a zsidóknál szokás temetni. Azon a helyen, ahol Jézust megfeszítették, volt egy kert, és a kertben egy új sír, amelybe még senkit sem helyeztek. Mivel közel volt a sír, a zsidók ünnepi előkészülete miatt ott helyezték el Jézust.

Jn 19,38-42.

NAGYSZOMBAT

Ezután az arimátiai József, aki Jézus tanítványa volt - de csak titokban, mert félt a zsidóktól -, megkérte Pilátust, hogy levehesse Jézus holttestét. Pilátus megengedte neki. Elment tehát, és levette Jézus holttestét. (Jn 19,38)

Nagyszombat a csendesség és a komor elmélkedés napja. Ez egy furcsa, Jézus halála utáni, de a feltámadás előtti nap. Gyakran gondolok arra, milyen nap lehetett ez azok számára, akik annak idején Jézust követték, különösen arimátiai Józsefnek.
Nagy befolyással bíró, fontos zsidó vezető volt. A hírnevét és a pozícióját kockáztatná, ha Jézusba vetett hite nyilvánosságra kerülne. Így hát elhallgatta hitét.
De nagypénteken, amikor Jézus meghalt a kereszten, arimátiai József nyilvánosan megvallotta hitét azzal, hogy elment Pilátushoz, és elkérte Jézus testét, hogy eltemesse.
El tudom képzelni, hogy József a szombati nap nagy részén azon tűnődött, vajon jó döntést hozott-e? Tettével nagy kockázatot vállalt. Szombaton Jézus még halott volt a sírban.
Hasonlóan mi is kockázatot vállalunk, amikor úgy döntünk, hogy nyilvánosan követjük Jézust. Ezek a kockázatok néha arra késztetnek minket, hogy csendben maradjunk vagy eltitkoljuk a hitünket. Bár hitünk nyilvánosságra hozatala kényelmetlen nagyszombathoz vezethet, sokkal dicsőségesebb húsvét vasárnapot eredményez.

Imádság: : Drága Jézusunk, segíts, hogy ne rejtsük el hitünket, hanem bátorsággal kövessünk téged! Ámen.

Ma nyíltan kifejezem Krisztusba vetett hitemet.
Trevor Lovell (Utah, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÜLDÖZÖTT KERESZTÉNYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek