2024. április 27. szombat

Sokan csodálkoznak rajtam, mert te vagy erős oltalmam. Szám dicséreteddel van tele, dicsőítelek mindennap. Öregkoromban se vess el engem, ha elfogy az erőm, ne hagyj el!
Mert ellenségeim azt mondják rólam, akik életemre törnek, így tanácskoznak: Elhagyta őt Isten, üldözzétek, fogjátok meg, mert nincs, aki megmentse! Ó, Isten, ne légy távol tőlem, Istenem, siess segítségemre! Megszégyenülve vesszenek el, akik ellenem támadnak! Borítsa szégyen és gyalázat azokat, akik vesztemre törnek!
Én pedig szüntelenül remélek, és folyton dicsérlek téged. Igazságodról beszél a szám és szabadító tetteidről mindennap, bár nem tudom felsorolni őket. Az ÚRnak, az én Uramnak nagy tetteit hirdetem, egyedül a te igazságodat emlegetem. Istenem, te tanítottál ifjúkorom óta, mindmáig hirdetem csodáidat. Istenem, ne hagyj el késő vénségemben sem, míg csak hirdethetem hatalmadat, nagy tetteidet a jövő nemzedéknek.

Zsolt 71,7-18.

KITARTÁS A SZERETETBEN

Öregkoromban se vess el engem, ha elfogy az erőm, ne hagyj el! (Zsolt 71,9)

A lift már megint lerobbant - állapította meg a 93 éves anyukám, immár negyedszer a telefonbeszélgetésünk alatt. Megkérdeztem az idősotthont, hogy így van-e. A válasz: a lift működik. A szomorú igazság az, hogy a demenciájának kezdete óta gyakran elfelejti anyukám, hogyan kell használni a liftet.
Az elmúlt két évben első kézből tapasztaltam meg, milyen, ha egy családtagunknak romlik az emlékező-, észlelő- és gondolkozási képessége. Nagyon nagy kihívás! Néhány hónappal ezelőtt az egész napos munka és anyukámnak nyújtott segítség után teljesen kimerültem, és sírva kiáltottam Istenhez: Nem bírom ezt tovább! Isten azzal segített, hogy élénken felidézte bennem az emlékeket: milyen ragyogó, kreatív, vicces, független és szerető anya volt korábban. Ez meglágyította a viszonyulásomat hozzá. Ahelyett, hogy csak a kimerítő felelősségre tekintettem volna, áldásnak éreztem, hogy anyukámat azzal az önzetlen támogatással és szeretettel gondozhatom, amiben őáltala nekem részem volt egész életemben.
A demenciájának előrehaladásával egyre megpróbálóbb, nyomasztóbb, elbátortalanítóbb az ápolása. De Isten segítségével veszek egy mély levegőt, elsuttogok egy köszönő imát, hogy ő volt az anyukám, aki felnevelt, és kitartok a szeretetben.

Imádság: : Köszönjük Istenünk a számunkra sokszor magától értetődő szeretetet és támogatást. Segíts kitartóan szeretni! Ámen.

Isten velem van a legnehezebb időkben is.
Jill Allen Maisch (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A DEMENS BETEGEK ÁPOLÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek