2024. május 1. szerda

Uramnak, az ÚRnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az ÚR. Elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek. Hirdetem az ÚR kegyelmének esztendejét, Istenünk bosszúállásának napját, vigasztalok minden gyászolót. Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az ÚR ültetvényének: őt ékesítik. Felépítik az ősi romokat, helyreállítják a régi omladékokat, újjáépítik a lerombolt városokat, amelyek nemzedékeken át romokban hevertek. Jelentkeznek majd az idegenek, hogy legeltessék nyájaitokat, és más népek fiai lesznek földműveseitek és szőlőmunkásaitok. Titeket pedig az ÚR papjainak neveznek, Istenünk szolgáinak mondanak. A népek gazdagságát élvezitek, kincseikkel büszkélkedhettek.

Ézs 61,1-6.

VESZTESÉGBŐL BŐSÉG

Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, csüggedés helyett öröméneket. (Ézs 61,3)

Egy heves nyári vihar után a férjemmel kimentünk, és azt láttuk, hogy az udvarunkon az egyik fát gyökerestől kifordította a szél. Miközben eltakarítottuk a letört lombozatot a gyepről, sirattam a fa elvesztését. Nyári napokon az árnyékában pihentünk, hallgattuk a levelek zizegését a szélben és a madarak énekét. Most már csak egy csúnya rönk maradt. A férjem azonban jól látta a helyzetet, mert rájött, hogy a fa eltűnésével több napfény jut a veteményeskertbe, és ezáltal a növények jobban nőhetnek.
Egy fa elvesztése nem hasonlítható össze valakinek vagy valami értékes dolognak az elvesztésével, de képet ad arról, hogy Isten hogyan tudja a veszteséget bőséggé változtatni. A jelentős veszteségek fájdalmaiban Isten a szeretet bőségével töltötte ki bennem az ürességet. Isten a veszteség és a gyász ellenére szépséget és örömöt adott, és az ő dicsőítése könnyített a terheimen.
A fa helyét ma fény árasztja el. Hasonlóképpen nem kell, hogy a veszteség okozta sebeink fájdalomként és a sötétségként maradjanak bennünk. Sokkal inkább lehetnek jelzései annak, ahol Isten találkozott velünk, és új fényt hozott az életünkbe.

Imádság: : Drága Urunk, köszönjük, hogy megvigasztalsz, amikor összetörtek vagyunk. Amikor gyászolunk, te gyógyírként szépséget, örömöt és hálaadást kínálsz. Ámen.

Amikor üresnek érzem magam, Isten szeretete be tud tölteni.
Valerie Ronald (Manitoba, Kanada)

IMÁDKOZZUNK, HOGY AZ ÉLETHELYZETEKET JÓL LÁSSUK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek