2024. május 2. csütörtök

Mózesnek, az ÚR szolgájának halála után ezt mondta az ÚR Józsuénak, Nún fiának, Mózes szolgájának: Mózes, az én szolgám meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet Izráel fiainak adok. Nektek adok minden helyet, amelyre lábatokkal léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a Nagy-tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogyan Mózessel is vele voltam. Nem hagylak magadra téged, és nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy erős és igen bátor, tartsd meg és teljesítsd mindenben azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el attól se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,1-9.

AZ ERŐ FORRÁSA

Ti azonban legyetek erősek, ne lankadjatok el, mert tetteiteknek meglesz a jutalma! (2Krón 15,7)

Gyermekkoromban a szüleimnek nem volt sok pénzük, és mindig szűkös volt a családi költségvetésünk. Mindkét szülőm minden reggel 5 órakor kelt, és indult munkába. Volt, hogy apám hónapokig nem jött haza. Hihetetlenül fiatalon rám hárult a felelősség, hogy két fiatalabb testvéremről gondoskodjam.
Segítenem kellett a testvéreimnek összekészíteni az ebédjüket az iskolába, megvárni, amíg felszállnak az iskolabuszra, majd magamnak is készülnöm kellett az iskolába. Tanítás után hazaérve azonnal a konyhába rohantam, hogy ételt készítsek a testvéreimnek, mert volt, hogy a szüleim későn értek haza. Voltak napok, amikor túl fáradtnak éreztem magam ezeknek a feladatoknak ellátásához, de még így is sikerült panasz nélkül segíteni a szüleimnek, amiben csak tudtam.
Egyik nagyon mozgalmas nap után egyszerűen kimerült voltam. A szüleim mindig olvasták nekünk a Bibliát, és azon a napon különösen megjegyeztem: "Ti azonban legyetek erősek, ne lankadjatok el, mert tetteiteknek meglesz a jutalma!" Imádkoztam és erőt kértem Istentől a folytatáshoz.
Néha a kötelezettségeink túlterhelhetnek minket, és arra késztethetnek, hogy feladjuk. Fontos, hogy emlékeztessük magunkat, hogy Isten velünk van, és erőt, bátorságot ad a kitartáshoz.

Imádság: : Mennyei Atyánk, kérjük erődet azokon a napokon, amikor fel akarjuk adni. Ámen.

Nem adom fel, mert Isten mellettem van.
Nestor Castellanos (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A KORÁN FELELŐSSÉGET VÁLLALÓ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek