2024. május 3. péntek

Minden szabad, de nem minden használ. Minden szabad, de nem minden épít. Ne keresse senki a maga javát, hanem a másét. Mindazt, amit a húspiacon árulnak, megehetitek, ne kérdezgessetek semmit lelkiismereti okból, mert az Úré a föld és annak teljessége. Ha meghív titeket a hitetlenek közül valaki, és el akartok menni, mindent megehettek, amit elétek tesznek, ne kérdezgessetek semmit lelkiismereti okból. De ha valaki azt mondja nektek: „Ez bálványáldozati hús”, ne egyétek meg: amiatt, aki erre figyelmeztetett, és a lelkiismeret miatt. Lelkiismeretről beszélek, de nem a sajátunkról, hanem a másikéról. Mert miért vádolja az én szabadságomat a másik lelkiismerete? Ha én hálával eszem, miért kárhoztatnának engem azért, amiért én hálát adok? Akár esztek tehát, akár isztok, vagy bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek! Megütközésre ne adjatok okot sem a zsidóknak, sem a görögöknek, sem Isten egyházának, mint ahogyan én is mindenben mindenkinek igyekszem kedvére lenni, nem a magam hasznát keresve, hanem a többiekét, hogy üdvözüljenek. Legyetek a követőim, amint én is követője vagyok Krisztusnak.

1Kor 10,23-11,1.

UTÁNZÓK

Legyetek tehát Isten követői mint szeretett gyermekei, és éljetek szeretetben, ahogyan Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk áldozati ajándékul, Istennek kedves illatként. (Ef 5,1-2)

Néhány hete a lányom visszatért a munkába a gyermekszülés után, én pedig elkezdtem új munkámat: a fiúunokám gondozását. Ez csak heti egy napot jelent, fizikailag mégis kimerít, de nagyon szeretem. Az unokám még nem beszél és nem tud járni, de érdeklődő és folyamatosan tanul. Figyel, hallgat a hangomra, és utánoz. Mosolyog és tapsol amikor én azt teszem.
A gyerekek nagyon sokat tanulnak az utánzás révén. Még mi, felnőttek is könnyen elkezdünk úgy beszélni, viselkedni és gondolkodni, mint azok, akikkel a legtöbbet vagyunk egy társaságban. Ha olyanokkal töltünk időt, akik bátorító és építő módon beszélnek és cselekszenek, az segít nekünk is így tenni.
Ha Krisztust akarjuk utánozni beszédünkben, cselekedeteinkben és hozzáállásunkban, akkor időt kell töltenünk vele. Az evangéliumokból tanulmányozhatjuk az életét, rá figyelve elcsendesedhetünk jelenlétében, vagy beszélgethetünk vele imádságban. Ez jót tesz nekünk és mindazoknak, akik időt töltenek velünk. Minél jobban hasonlítunk Krisztusra, annál jobb példaképek leszünk mások számára.

Imádság: : Köszönjük Jézusunk, hogy példát mutattál, hogyan dicsőítsük Istent. Segíts mindenben téged utánoznunk! Ámen.

Krisztushoz hasonlóbb leszek, ha naponta időt töltök vele.
Joy Margetts (Wales, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK A MUNKÁBA VISSZATÉRŐ FIATAL ANYÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek