2024. május 4. szombat

Dicsérjétek az URat! Milyen jó Istenünkről énekelni, milyen gyönyörű a szép dicséret! Felépíti Jeruzsálemet az ÚR, összegyűjti a szétszóródott Izráelt. Meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket. Megszabja a csillagok számát, nevet ad mindegyiknek. Nagy a mi Urunk, és igen erős, bölcsessége határtalan. Támogatja az ÚR az alázatosokat, de porig alázza a bűnösöket.
Zengjetek hálaéneket az ÚRnak, énekeljetek hárfakísérettel Istenünknek! Ő az, aki beborítja felhőkkel az eget, esőt bocsát a földre, füvet sarjaszt a hegyeken. Eledelt ad az állatoknak, a károgó hollóknak is. Nem a lovak erejében leli kedvét, nem a férfi izmaiban gyönyörködik. Az istenfélőkben gyönyörködik az ÚR, azokban, akik az ő szeretetében bíznak.

Zsolt 147,1-11.

ISTEN GONDOSKODIK

Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál? (Mt 6,26)

Az egyik délután a feleségemmel együtt a veranda hintaágyán üldögéltünk már egy jó ideje. Egyszer csak észrevettünk egy fészeknyi madárfiókát a veranda felső sarkában. Az anyamadár néhány percenként visszatért a fészekhez, hogy táplálékkal lássa el a fiókákat. Azon csodálkoztunk, hogy egy ilyen gyengécske fészek egy ilyen bizonytalan helyen hogyan tudja megóvni a madárfiókákat attól, hogy a földre essenek. Ez számunkra csodának tűnt, és rejtély azóta is.
Miközben csodáltuk a madarak és a fészkük látványát, felidéztük saját életünkben azokat az eseteket, amikor mi is úgy éreztük, mintha valahol egy - a magasban függő - törékeny kis fészekben lennénk. Fogalmunk sem volt arról, hogy mi tart meg, hogy le ne zuhanjunk, de bíztunk abban, hogy a fészek, amelybe Isten helyezett minket, biztonságos. Lehet, hogy nem mindig azonnal, de Isten - mint egy anyamadár - mindig gondoskodott arról, amire szükségünk volt.

Imádság: : Istenünk, köszönjük, hogy napról napra és évről évre gondoskodsz a szükségleteinkről. Átadhatjuk neked félelmeinket és bizonytalanságainkat, mert tudjuk, hogy vigyázol ránk. Ámen.

Ha a kismadarak fontosak Istennek, akkor én is az vagyok.
Roberto Escamilla (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELHAGYATOTTNAK ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek