2024. május 5. vasárnap

Szánalomra indult országa iránt az ÚR, és megkönyörült népén. Így szól népéhez az ÚR: Most már adok nektek gabonát, mustot és olajat, hogy jóllakjatok vele. Nem engedem többé, hogy gyalázzanak titeket a nemzetek. Messze űzöm tőletek az északi ellenséget. Sivár és puszta földre kergetem szét őket: elejét a keleti tengerbe, végét pedig a nyugatiba. Fölszáll a bűze, fölszáll tetemének szaga, bármilyen nagy pusztítást hajtott is végre.
Ne félj, termőföld! Vigadj és örülj, mert nagy dolgokat vitt véghez az ÚR! Ne féljetek, mezei vadak, mert kizöldülnek a puszta legelői, mert a fák gyümölcsöt hoznak, a fügefa és a szőlő gazdagon terem. Sion fiai, vigadjatok és örüljetek az ÚRnak, a ti Isteneteknek! Mert megadta nektek a szükséges esőt, záport hullat rátok ősszel és tavasszal, mint régen. Megtelnek majd a szérűk gabonával, bőven ömlik a sajtókból a must és az olaj. Kárpótollak azokért az évekért, amelyekben pusztított a sáska, a szöcske, a cserebogár és a hernyó: az a nagy sereg, amelyet rátok küldtem. Ehettek majd jóllakásig, és dicséritek az ÚRnak, Isteneteknek a nevét, mert csodát tett veletek. Nem kell szégyenkeznie népemnek soha többé. Akkor megtudjátok, hogy én Izráellel vagyok, és hogy én, az ÚR vagyok a ti Istenetek, senki más! Nem kell szégyenkeznie népemnek soha többé.

Jóel 2,18-27.

VESZTESÉGBŐL ÁLDÁS

Kárpótollak azokért az évekért, amelyekben pusztított a sáska, a szöcske, a cserebogár és a hernyó: az a nagy sereg, amelyet rátok küldtem. (Jóel 2,25)

Sok évvel ezelőtt nehéz időszakon mentem keresztül, napról napra csak a hitbe kapaszkodtam, és abban bíztam, hogy Isten hamarosan megsegít. Aztán egy nap, amikor egyedül voltam, váratlanul ez az igevers jutott eszembe: "Kárpótollak azokért az évekért, amelyekben pusztított a sáska". Istentől jövő ígéretként fogadtam, hogy bármin is megyek keresztül, el fog múlni, és Isten helyre fogja állítani, amit elvesztettem, és meg fog áldani.
Most, évekkel később ez az igevers még mindig élénken él az emlékezetemben. Visszatekintve látom, hogy az Úr valóban helyreállította az életemet, és sokféleképpen megáldott. Ezen az igeversen keresztül megtanultam, hogy Isten helyreállító ígérete azt jelenti, hogy ő képes újra összerakni azt, ami elromlott és jobbá tenni, mint azelőtt volt.
Isten lehetővé tette számomra, hogy a múltamat használjam mások segítésére. Életvezetési tanácsadóként és ifjúsági mentorként most már képes vagyok együttérzésre, és jobban megértem azokat a nehéz helyzeteket, amelyeken mások keresztülmennek, ítélkezés és előítélet nélkül. Isten valóban szépséggé változtatta a múltam bajait: így segíthetek azoknak, akik most nehéz körülmények között vannak. Ez már önmagában áldás.

Imádság: : Urunk, Istenünk, köszönjük ígéretedet, hogy soha nem hagysz el, amikor lelki pusztaságban vagyunk. Ámen.

Kihívások között Istenben bízok, aki segít.
Agnes Wee (Szingapúr)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK FIATALOKAT MENTORÁLNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek