2024. május 10. péntek

A karmesternek: Dávid zsoltára.
URam, te megvizsgálsz és ismersz engem. Tudod, ha leülök vagy ha felállok, messziről is észreveszed szándékomat. Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra. Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, URam. Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod. Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni.
Hova menjek lelked elől? Orcád elől hova fussak? Ha a mennybe szállnék, ott vagy, ha a holtak hazájában feküdnék le, te ott is jelen vagy. Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó végén laknék, kezed ott is elérne, jobbod megragadna engem. Ha azt gondolnám, hogy elnyel a sötétség, és éjszakává lesz körülöttem a világosság: a sötétség nem lenne elég sötét neked, az éjszaka világos lenne, mint a nappal, a sötétség pedig olyan, mint a világosság.

Zsolt 139,1-12.

ERŐ ÉS VEZETÉS

Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó szélére szállanék: Ott is a te kezed vezérelne engem, és a te jobb kezed fogna engem. (Zsolt 139,9-10 - Károli)

Mindig úgy fogok emlékezni 2021 nyarára, hogy az asztmám akkor súlyosbodott. Évekig stabil volt az állapotom, de hirtelen nagyon nehezen kezdtem lélegezni. Néha úgy éreztem, mintha egy szalmaszálon keresztül venném a levegőt. Előfordult, hogy egész éjjel köhögve fent voltam, és csak egy nyugágyban ülve tudtam aludni egy kicsit. A tüdőgyógyászom elvégezte a vizsgálatokat, és különböző kezeléseket próbált ki, de a napokból hetek lettek, majd azután hónapok. Nagyon elbátortalanodtam.
Nem tudtam, hogyan imádkozzam ebben a helyzetben - mit mondjak vagy mit érezzek. Aztán egy napon, amikor különösen féltem, éreztem, hogy Isten a 139. zsoltárhoz vezet. Ahogy a 7-10. verseket olvastam, különösen ezek a szavak tűntek elő számomra: "Ott is a te kezed vezérelne engem, és a te jobb kezed fogna engem".
Akkor is, ha elfogy az erőnk, a Szentléleknek mindannyiunk számára van elég ereje és vezetése. Bármin megyünk is keresztül, ne feledkezzünk el megállni, és kérni Istentől bármit, amire szükségünk van, és higgyük, hogy ő megsegít minket!

Imádság: : Szent Atyánk, köszönjük, hogy vezetsz és megerősítesz minket az úton. Ámen.

Ha elcsüggedek is, Isten segít továbbhaladni.
Kathleen Brewer (New Brunswick, Kanada)

IMÁDKOZZUNK AZ ASZTMÁS BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek