2024. május 12. vasárnap

Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz. Hiszen tudja, hogyan formált, emlékszik rá, hogy porból lettünk.
Az ember napjai olyanok, mint a fű, úgy virágzik, mint a mező virága. Ha végigsöpör rajta a szél, vége van, még a helyét sem lehet felismerni. De az ÚR szeretete mindörökké az istenfélőkkel van, és igazsága még az unokáikkal is; azokkal, akik megtartják szövetségét, és arra törekszenek, hogy teljesítsék rendelkezéseit.
Az ÚR a mennyben állította fel trónját, királyi hatalmával mindenen uralkodik. Áldjátok az URat, angyalai, ti, hatalmas erejűek, akik teljesítitek parancsát, és hallgattok parancsszavára! Áldjátok az URat, ti, seregei, szolgái, akaratának végrehajtói! Áldjátok az URat, ti, teremtményei, mindenütt, ahol uralkodik! Áldjad, lelkem, az URat!

Zsolt 103,13-22.

ISTENTŐL FÜGGVE

Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. (Mt 18,3)

Amikor szigorú ágynyugalomra ítéltek várandósságom alatt, megdöbbentem. Életem nagy részében dolgoztam, és szerettem mindig elfoglalni magam; öt gyermekem egyértelmű bizonyíték erre. De félő volt, hogy elveszítem a babát, ezért megkértem az ismerőseimet, hogy imádkozzanak értem, hogy tudjak pihenni.
Miután kizárólag a mosdóba és zuhanyozni kelhettem fel, a mindennapi feladatok elvégzésében is másokra voltam utalva. Nagy volt a kísértés, hogy tehetetlennek és magányosnak érezzem magam. A fenti versek jutottak eszembe, ami megváltoztatta hozzáállásomat és alázatra késztetett. Azt hiszem, Jézus azt akarja, hogy tanítványai ismerjék el Istentől való függésüket; legyenek olyanok, mint a gyermekek, akik bíznak szerető szüleikben, hogy ők mindent megadnak nekik, amire szükségük van.
Eltűnődtem, hogy életem valójában mennyire van saját ellenőrzésem alatt. Milyen gyakran tulajdonítom magamnak azokat a dolgokat, amiket csak Isten képes elrendezni? Rájöttem, hogy Isten az, aki biztosítja minden szükségletemet - még a következő levegővételemet is. Ahelyett, hogy tehetetlennek éreztem volna magam, felszabadultan pihentem az ő gondoskodásában, és hálát adtam neki, amiért ilyen csodálatos gondviselő.

Imádság: : Szerető Istenünk, hálát adunk neked, amiért ilyen hozzáértő és szerető Atyánk vagy. Ámen.

Ma hálát adok Istennek életemre vonatkozó terveiért.
Tania Robin Cox (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÁGYHOZ KÖTÖTTEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek