2024. május 13. hétfő

Ezt mondja az ÚR: Majd ha eltelik a babiloni hetven esztendő, akkor gondom lesz rátok, és valóra váltom azt a jót, amelyet megígértem, és visszahozlak benneteket erre a helyre. Mert csak én tudom, mi a tervem veletek — így szól az ÚR —: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Ha kerestek majd, megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam. Megengedem majd, hogy megtaláljatok — így szól az ÚR —, és jóra fordítom sorsotokat: összegyűjtelek titeket minden nép közül; mindenhonnan, ahová csak szétszórtalak — így szól az ÚR —, és visszahozlak erre a helyre, ahonnan fogságba vitettelek titeket.

Jer 29,10-14.

EGYEDI KOMPOZÍCIÓ

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsolt 119,105)

Néhány hete feleségemmel egy zongorahangversenyre mentünk a helyi koncertterembe. A zongorista egy tehetséges fiatal volt, aki pár évvel korábban megnyerte a második helyet a Nemzetközi Chopin Zongoraversenyen. Mélyen lenyűgöztek bennünket Chopin és Beethoven gyönyörű dallamai.
Ahogy figyeltem, milyen pontosan követi a zongorista a kottát, ez Isten és az emberiség kapcsolatára emlékeztetett. Isten különlegesnek és egyedinek komponált meg bennünket, és azt várja, hogy figyelmesen játsszuk életünk dallamait. A Bibliában található a kotta. Ha figyelmen kívül hagyjuk a hangjegyeket, akkor átbotorkálunk az életen, anélkül, hogy elérnénk az örömöt, melyet Isten készített számunkra. Ha Isten szava bátorít és vezet, életünk a szeretet és a kegyelem énekét fogja játszani, melyet Isten írt számunkra.

Imádság: : Hálát adunk neked, Urunk, hogy mindannyiunk számára egy egyedi dallamot komponáltál. Segíts, hogy igéd tanulmányozásán keresztül megtanuljuk és játsszuk énekünket a te neved dicsőségére! Ámen.

Isten a szeretet és a kegyelem dalait komponálta meg a számomra, hogy azokat énekeljem.
Kazuo Ishikawa (Akita Prefektúra, Japán)

IMÁDKOZZUNK A ZENÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek