2024. május 14. kedd

A karmesternek: Kórah fiaié. Ének magas hangra.
Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. Azért nem félünk, ha megindul is a föld, és hegyek omlanak a tenger mélyébe; ha háborognak és tajtékoznak is vizei, és tombolásától megrendülnek a hegyek. (Szela.)
Egy folyó ágai örvendeztetik Isten városát, a Felségesnek szent hajlékait. Isten van benne, nem inog meg, megsegíti Isten reggelre kelve. Népek háborognak, országok inognak, ha az ÚR mennydörög, megretten a föld. A Seregek URa velünk van, Jákób Istene a mi várunk.

Zsolt 46,1-8.

MENEDÉK ÉS SEGÍTSÉG

Erős torony az ÚR neve, oda fut az igaz, és védelmet talál. (Péld 18,10)

Egy kifejezetten nehéz tanítási napon sietve hagytam el a feszült bizottsági ülést, ökölbe szorított kézzel a lábam elé nézve. Amikor felpillantottam egy feliratot láttam: "Menedékhely".
Menedék. Micsoda különleges szó! - gondoltam magamban. Szívem emlékeztetett a Zsolt 46,2-re: "Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban." Mély levegőt vettem, hálás voltam ezért az emlékeztetőért, hogy Isten a menedékem, és mindig elérhető, hogy biztonságot és védelmet nyújtson számomra.
Megszólalt a csengő, az egyik óra végét jelezve, de annak ellenére, hogy a diákok kiözönlöttek a termekből, és ellepték a folyosót, éreztem, ahogy szívdobogásom lassul, a légzésem egyenletes lesz, és még ökölbe szorult kezem is kienged. Hálát adtam Istennek, amiért ő a menedékem. További nehéz megbeszélések vártak még rám, de a felirat képe megmaradt a gondolataimban; emlékeztetett, hogy Isten a menedékem és erőm, és mindig elérhető számomra.

Imádság: : Hálát adunk, Istenünk, hogy elérhető vagy számunkra a szükség óráiban. Hálát adunk, hogy menedékünk, segítségünk és erős tornyunk vagy. Ámen.

Isten tud nyomorúságomról, és mellettem van ebben a helyzetben.
Maureen M. Lewicki (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek