2024. május 15. szerda

Még vár az ÚR, hogy megkegyelmezhessen, készen áll arra, hogy irgalmazhasson. Mert bár ítélő Isten az ÚR, boldogok mindazok, akik benne reménykednek. Ne sírj többé, Sion népe, Jeruzsálem lakója! Bizonyosan megkegyelmez az ÚR, ha hozzá kiáltasz. Mihelyt meghallja, válaszol neked. És bár szűkösen adott kenyeret, és kimérte a vizet az Úr, nem állítják többé félre tanítódat, hanem saját szemeddel láthatod tanítódat. Saját füleddel hallhatod a mögötted hangzó szót: Ezen az úton járjatok, se jobbra, se balra le ne térjetek! Tisztátalannak fogod tartani az ezüsttel bevont bálványaidat és az arannyal borított istenszobraidat. Kihajítod azokat, mint valami undorító dolgot, ezekkel a szavakkal: Ki innen veletek! Ő pedig esőt ad a magra, amellyel beveted a földed, és kenyeret ad a föld terméséből, amely bőséges és tápláló lesz. Nyájad tágas mezőn legel azon a napon. Az ökrök és a szamarak, amelyek a szántóföldön dolgoznak, sózott abrakot esznek, amelyet lapáttal és villával raknak majd eléjük. Minden magas hegyen és kiemelkedő halmon pedig csatornák lesznek, vízvezető árkok, a nagy öldöklés napján, amikor leomlanak a vártornyok. Olyan lesz a sápadt hold fénye, mint az izzó nap fénye, az izzó nap fénye pedig hétszeres lesz, a nappali fény hétszerese azon a napon, amikor az ÚR bekötözi népe sérülését, és meggyógyítja a rajta ejtett sebet.

Ézs 30,18-26.

EGY FÖLDMŰVES HITE

Legyetek tehát türelemmel, testvéreim, az Úr eljöveteléig. Íme, a földművelő várja a föld drága gyümölcsét, és türelmesen várja, amíg az korai és késői esőt kap. (Jak 5,7)

Néhány fehér felhő kúszott át a kék égen az Appalache-hegység felett. Távolabb egy földművest láttam a traktorján ülni, a földet készítette elő a vetéshez. A gazdálkodó nem tudhatta, hogy milyen lesz az időjárás, vagy hogy a magok bőséges termést hoznak-e. Mégis elszánt volt, hitte, hogy a magok jó termést hoznak, és előkészítette a földet.
Jakab szavai jutottak eszembe a fenti idézetben. Krisztus követőiként bizonyságtételünk olyan, mint a földműves magjai, melyeket elültet. Nem tudjuk, mennyire növekednek majd ezek a magok, vagy teremnek-e gyümölcsöt. De ahogy a földműves újra visszatér minden tavasszal ültetni, kell, hogy mi is higgyük, néhány magunk jó földbe fog hullani, és termést hoz Isten országa számára. Imádkozom, hogy hitem annyira erős legyen, mint egy földművesé, és bizonyságtételem bőséges aratást hozzon.

Imádság: : Drága Urunk, vezess bennünket úgy a nap folyamán, hogy halljuk szavadat, és tetteinken keresztül jóságodról tegyünk bizonyságot mások számára! Ámen.

Legyen rendíthetetlen hitem, mint a földművesnek.
Larry Wayne (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A GAZDÁLKODÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek