2024. május 17. péntek

Ekkor így szóltak Jézushoz tanítványai: Íme, most nyíltan beszélsz, és nem példázatot mondasz. Most már tudjuk, hogy mindent tudsz, és nincs szükséged arra, hogy valaki megkérdezzen téged: ezért hisszük, hogy Istentől jöttél. Jézus így válaszolt: Most hiszitek? Íme, eljön az óra, sőt már el is jött, amikor elszéledtek, mindenki a maga otthonába, és engem egyedül hagytok: de én mégsem vagyok egyedül, mert az Atya velem van. Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.

Jn 16,29-33.

BÍZZATOK!

Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot. (Jn 16,33)

Nemrég egy floridai kirándulásunkon csodaszép idő volt egy hétig. De aztán a kormányzó az egész államra vonatkozó szükségállapotot hirdetett, mert az Ian hurrikán közeledett. Éreztem, ahogy az aggodalom eluralkodik rajtam. A helyi lakosok az evakuálásról beszéltek, mert három napon belül volt várható a vihar. Megkönnyebbülten keltünk útra még aznap, és még jóval a vihar előtt elhagytuk a helyet. Azon gondolkodtam, milyen lehet azoknak, akik itt laknak, és folyamatos félelemben kell élniük a viharos időszakban.
A lakóhelyemet messze elkerülik a tornádók és hurrikánok. Ugyanakkor bizonyos "viharok" rám is várnak időről időre. Percre készen kapjuk a híreket a csapásokról, éhezésekről, áradásokról és erdőtüzekről számol be a média folyamatosan. Lesz elég vizünk, élelmünk és anyagi forrásunk a jövőben? De Jézus így nyugtat: "A világon nyomorúságotok van. De bízzatok: én legyőztem a világot." Mi is győzedelmeskedhetünk, ha átadjuk aggodalmainkat és félelmeinket Istennek (1Pt 5,7). Ha így teszünk, békében élhetünk, bízva Isten vezetésében, vigasztalásában és megerősítésében nap mint nap, óráról órára, akármit hozzon is az élet.

Imádság: : Urunk, segíts félelem nélkül élni, és tudni, hogy bár jönnek viharok az életünkben, te velünk vagy! Ámen.

Istennel bármilyen vihart legyőzhetünk.
Mike C. Bertoglio (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET VIHAR FENYEGET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek