2024. május 18. szombat

Áldom az URat, mert tanácsot ad nekem, még éjszaka is figyelmeztet bensőm. Az ÚRra tekintek szüntelen, nem tántorodom meg, mert a jobbomon van.
Ezért örül a szívem, és ujjong a lelkem, testem is biztonságban van. Mert nem hagysz engem a holtak hazájában, nem engeded, hogy híved leszálljon a sírba. Megismerteted velem az élet útját, teljes öröm van tenálad, örökké tart a gyönyörűség jobbodon.

Zsolt 16,7-11.

AZ IGAZ ÉS BIZTONSÁGOS ÚT

Állhatatossággal fussuk meg az előttünk lévő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére. (Zsid 12,1-2)

"Ne vegyétek le szemeteket az útról, ez a legbiztosabb módja annak, hogy biztonságban legyetek!" - mondta a túravezetőnk, ahogy 45 percen át gyalogoltunk úticélunk felé. Az ösvény tényleg nagyon egyenetlen volt. A túra végén én voltam az egyik, aki minden baj nélkül teljesítette az utat. Azért sikerült ez, mert komolyan vettem az útmutatást.
A túravezetőnk kérése a mai bibliai versre emlékeztet: nézzünk fel Jézusra. Ez a rövid felszólítás arra figyelmeztet, hogy a megfelelő ösvényen tartsuk a szemünket, ezt pedig Jézus Krisztusban jelölte ki nekünk Isten.
Az életünk útja tele van nehézségekkel, mellékutakkal, és "vakvágányokkal", amik terheink könnyítését ígérik. De valójában egy igaz út van - a jézusi út. Ő tudja irányítani lépteinket, kijelölni a célunkat, és az örök életet kínálja.

Imádság: : Kegyelmes Istenünk, köszönjük, hogy a remény, béke és örökkévaló szeretet forrása vagy. Amikor Jézusra szegezzük tekintetünket, együtt imádkozunk a tőle tanult imával: "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe!" (Lk 11,2-4) Ámen.

Jézus a hitem forrása és beteljesítője.
Agueda Suárez Ortiz (Dominikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK A TÚRÁZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek