2024. május 19. vasárnap

Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. Majd valamilyen lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni, úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak.

ApCsel 2,1-4.

A MI SZÓSZÓLÓNK

Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. (Róm 8,26)

Amikor a fenti vershez fűzött megjegyzést olvastam a Bibliában, a "szószóló" kifejezés azonnal szemet szúrt. Gondolatban elkalandoztam a különleges tanulási igényű diákokat segítő szakember fogalma felé. Ez a személy szószólóként segíti a szülőket és tanárokat, hogy a különleges igényű diáknak egy személyre szabott tanulási tervet dolgozzanak ki közösen, annak érdekében, hogy az érintett minél sikeresebben vegye az iskolai akadályokat.
Emlékszem, amikor a férjemmel néhány éve mi is megkértünk egy ilyen szakembert, hogy nekünk is segítsen. Túláradó béke öntött el, hogy egy hozzáértő szakértő jelen van és segít, amikor mi nem tudtuk, mit mondjunk.
Hasonlóan a mi történetünkhöz, Isten a Szentlelket küldte el szószólónknak. Még akkor is Istenhez fordulhatunk, ha terhünk olyan nagy, hogy azt sem tudjuk, mit mondjunk. Mennyei szószólónk közbenjár kéréseinkkel Isten előtt. Minél többet tanulok Istenről, annál inkább rájövök, mennyire csodálatos ő.

Imádság: : Istenünk, köszönjük, hogy elküldted Szentlelkedet, hogy támogasson, amikor nem találjuk a szavakat. Ámen.

Amikor igazán nagy a terhem, mennyei szószólóm közvetíti kéréseimet Isten felé.
Patricia Rhoadarmer (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A SPECIÁLIS IGÉNYŰ TANULÓKAT SEGÍTŐ PEDAGÓGIAI ASSZISZTENSEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek