2024. május 21. kedd

Hallgass, népem, most én beszélek! Izráel, most téged intelek! Isten, a te Istened vagyok én! Nem feddelek meg véresáldozataidért, sem állandóan előttem levő égőáldozataidért, de nem fogadok el házadból bikát, sem aklaidból bakokat. Hiszen enyém az erdő minden vadja, és ezernyi hegynek minden állata. Ismerem a hegyek minden madarát, enyém a mező vadja is. Ha éhezném, nem szólnék neked, mert enyém a világ és ami betölti. Eszem-e a bikák húsát, iszom-e a bakok vérét? Hálaadásodat áldozd az Istennek, és teljesítsd a Felségesnek tett fogadalmaidat! Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem.

Zsolt 50,7-15.

MINT EGY MADÁR

Ismerem a hegyek minden madarát, enyém a mező vadja is. (Zsolt 50,11)

Amikor hirtelen elvesztettem a munkámat, minden kilátástalannak látszott. Egyre csökkent a megtakarításom, és álmaim tovatűntek. Hatalmas adósságba keveredtem. Éjszakánként ébren fekve számlatömegek lebegtek a szemem előtt.
Egy reggel álmos szemmel kinéztem az ablakon. Egy kis madárka vidám dalt csiripelt, aztán tovarepült a szélben és esőben. Csodálkoztam, hogy egy ilyen kis törékeny teremtés hogyan énekel és teszi a dolgát a rossz időben is. Hadd legyek olyan, mint ez a madárka, Uram, aki téged dicsér a nehézségben is! - suttogtam. Lassan áldások töltötték el gondolataimat. Hálát adtam mindenért, amim van. Rájöttem, hogy az aggódás nem segít rajtam. Mint a madarak, nekem is mozgásban kell maradnom, szorgoskodni és dicsérni Istent, amiért munkálkodik az életemben.
A madárka hatására Isten dicséretére fordítottam a figyelmemet, nem hagytam, hogy az aggódás elválasszon a dicsőítéstől. Nem akartam arra pazarolni az életemet, hogy az anyagi helyzetemen aggódjak, mikor Istenért is élhetem azt. Tenni kezdtem azért, hogy megváltoztassam a szemléletemet. Beszéltem a lelkészemmel, hogy adomány helyett önkéntes munkát végeznék. Lassan jött anyagi segítség is, de azok a nehéz napok meggazdagítottak új barátokkal, új készségekkel és Istenbe vetett hittel.

Imádság: : Atyánk, mutasd meg, hogyan dicsérjünk téged szívünkkel és cselekedeteinkkel mindennap! Ámen.

Előre fogok menni, dicsérve Istent minden egyes nap.
Sheri Hathaway (Saskatchewan, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A MUNKANÉLKÜLIEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek