2024. május 22. szerda

Emlékezz meg a nyugalom napjáról, és szenteld meg azt! Hat napon át dolgozz, és végezd mindenféle munkádat! De a hetedik nap a te Istenednek, az ÚRnak nyugalomnapja. Semmiféle munkát ne végezz azon se te, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se állatod, se a kapuidon belül tartózkodó jövevény. Mert hat nap alatt alkotta meg az ÚR az eget, a földet, a tengert és mindent, ami azokban van, a hetedik napon pedig megpihent. Azért megáldotta az ÚR a nyugalom napját, és megszentelte azt.

2Móz 20,8-11.

A NYUGALOM NAPJA

Emlékezz meg a nyugalom napjáról, és szenteld meg azt! (2Móz 20,8)

Gyerekkoromban a családommal megtartottuk a nyugalom napját, ami kényelmes szombat reggeleket jelentett palacsintával, tojással, szalonnával, sok családi beszélgetéssel és tévézéssel. Ilyenkor a tv-t szívesen váltottam volna a rajzfilmcsatornára, ha nálam lett volna a távirányító. Gyerekként a nyugalom napja volt a kedvencem, mert gondtalanul pihenhettem. Még a házi feladat sem jutott eszembe, amit meg kellett csinálnom.
Nem értem, hogy felnőttként hogyan veszíthetjük el ilyen könnyen ezeket a nyugodt pillanatokat. Nem mintha nem lenne rá lehetőségünk. Ha rászánjuk magunkat, kialakíthatunk egy ritmust a munka és pihenés között, mindent Istennek ajánlva.
Hát nem érdekes, hogy a teremtés folyamatában látjuk Istent dolgozni, és aztán megpihenni? Isten megmutatta a megfelelő gyakorlatot, majd arra hívta az izraelitákat, hogy ezt kövessék. A munka - és nyugalom napjának gyakorlása Isten iránti engedelmességünket fejezi ki és a bizalmunkat Istenben, hogy ő mindenről gondoskodni fog. Röviden, a nyugalom napja Isten dicsőítése és az őrá való támaszkodásunk példája.

Imádság: : Istenünk, segíts nekünk jól dolgozni és jól pihenni, ahogy te tetted a világ teremtése közben! Ámen.

A munkát és pihenést is Isten dicsőítésére fogom használni.
Ricardo Alvelo (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MEGTALÁLJUK A MUNKA ÉS A PIHENÉS MEGFELELŐ ARÁNYÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek