2024. május 23. csütörtök

Jézus mondja: Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi, és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad; ezeket összegyűjtik, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek

Jn 15,1-8.

MEGGYÖKEREZNI

Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. (Jn 15,5)

Egyik nyáron egy paradicsompalántát ültettem, és egy védő vasrácsot raktam köré. De másnap reggelre a szarvasok lerágták a leveleit. Úgy festett, mint egy csontváz a ketrecben.
Elhatároztam, hogy tovább fogom locsolni és gondozni, mert a gyökerei érintetlenek maradtak a talajban. Néhány hét elteltével új levelek hajtottak ki rajta. Végül sok finom termést hozott.
A növénynek ez az átváltozása a csontvázszerű kinézetből a burjánzó paradicsomtőig arra emlékeztetett, micsoda ereje van annak, ha Isten igéjében maradunk. A gyökerei és a táplálás segített a növénynek növekedni és bőséges termést hozni.
Jézus pont ezt tanította a mai igeszakaszban. Ha Jézusban maradunk, gyümölcsöt fogunk teremni. Isten igéjének talajában táplálhatjuk a gyökereinket, és Krisztus ágához kapcsolódhatunk. Ha így teszünk, képesek leszünk kitartani és gyümölcsöt teremni a legrosszabb időkben is.
A napi bibliaolvasás, imádság és elcsendesedés segít táplálni a gyökereinket. Még ha az élet le is tör minket, az Úrhoz kapcsoló kötelékeink táplálják növekedésünket.

Imádság: : Urunk, segíts benned maradnunk, még ha ez a világ ki is akar minket szakítani gyökereinkből. Ámen.

Életem Isten igéjében és szeretetében gyökerezik; ez segít növekednem.
Luci Wright (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY NYITOTTAK LEGYÜNK ISTEN ÁTFORMÁLÓ EREJÉRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek