2024. május 24. péntek

A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a Lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok. Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal.

Róm 12,9-15.

TÜRELEM ÉS KITARTÁS

A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. (Róm 12,12)

Mikor befejeztem a középiskolát, nem vettek fel az egyetemre. Miután egy évig otthon voltam, egy távol élő unokatestvérem azt mondta, találhatnék munkát a városukban, ahol sok cég jó fizetést kínál, és néhány még a továbbtanulást vagy továbbképzést is fizeti. Az unokatestvérem felajánlotta, hogy szállást és étkezést biztosít számomra. Nagy reményekkel és azzal a kis pénzzel, amim volt, elmentem a városba.
Azonban két hónap múlva még mindig munkát kerestem. A házban, ahol megszálltunk, nem volt megfelelő világítás és víz. Zsúfolt is volt, ráadásul néha nem volt mit ennünk.
Voltak napok, amikor keserű és mérges voltam, és elöntött az önsajnálat. Máskor türelemre intettem magam, és kerestem a jó lehetőségeket. Imádkoztam, hogy Isten készítsen utat. Végül elfogadtam a nehéz helyzetet, és elhatároztam, hogy türelmes leszek, bár ez nem volt egyszerű.
Másfél év múlva bérmunkás lettem egy építkezési vállalatnál, aztán sofőr, aztán részlegfelelős némi tanulási lehetőséggel. Ez a tapasztalat megtanított arra, hogyan kell megélni a mai igeverset: "A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak."

Imádság: : Urunk, Jézus, adj nekünk türelmet a harcainkban, és segíts emlékeznünk, milyen hűséges vagy hozzánk! Ámen.

Ma türelmes és kitartó leszek az imádságban.
Paul Kurpengmund Anda (Pápua Új-Guinea)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NINCS MEGFELELŐ OTTHONA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek