2024. május 26. vasárnap

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudva, hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól, a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember.

Jak 1,2-8.

HALÁSZSASOK MEGFIGYELÉSE

Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége. (Zsolt 91,4)

Néhány évvel ezelőtt egy massachusettsi természettudományi múzeumban a férjemmel megnéztünk egy halászsas költéséről készült videót. Két kifejlett sas a fészek szélén ücsörgött, vigyázva a fiókára, amint az lassan kopácsolva áttörte a tojáshéjat. Hogy fejlesszék a fióka fizikai erőnlétét, a szülök nem segítettek neki, miközben az csak nehezen tudott kibújni a tojásból. Miután kikelt, a fióka megpihent az anyja szárnyai alatt.
A videó közben arra gondoltam, hogyan erősítenek minket is lelkileg a küzdelmeink. Erőfeszítéseink a megpróbáltatásokon keresztül kitartást, reményt munkálnak bennünk és megerősítik jellemünket. (Róm 5,3-5) Amikor édesanyám meghalt, Isten volt a menedékem a gyász ideje alatt. A kitartó imádság közelebb vitt Isten vigasztaló jelenlétéhez, ami által a hitem is megerősödött és segített, hogy bátorítsam a gyászolókat.
A halászsasok megfigyelése ráébresztett, hogy bár Isten olykor némának tűnik küzdelmeink során, ő sohasem hagy el bennünket. Oltalmaz minket és őrködik felettünk. És mint a fióka, aki megpihen anyja szárnyai alatt, Isten szeretetének menedékében hitünkben mi is megerősödhetünk, és tudhatjuk, hogy ő felkészít bennünket az előttünk álló útra.

Imádság: : Istenünk, hálásak vagyunk védelmező jelentlétedért a megpróbáltatások és szenvedéseink idején. Ámen.

Isten az én menedékem, szeretetében megpihenhetek.
Debra Pierce (Massachusetts, USA))

IMÁDKOZZUNK A MÚZEUMI DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek