2024. május 27. hétfő

Jézus azután elment onnan, és visszavonult Tírusz és Szidón vidékére. És ekkor egy kánaáni asszony, aki arról a környékről jött, így kiáltozott: Uram, Dávid Fia! Könyörülj rajtam! Leányomat kegyetlenül gyötri a gonosz lélek! Jézus azonban nem válaszolt neki egy szót sem. Erre odamentek hozzá a tanítványai, és kérték: Bocsásd el, mert utánunk kiáltozik. De ő így felelt: Én nem küldettem máshoz, csak Izráel házának elveszett juhaihoz. Az asszony pedig odaérve leborult előtte, és ezt mondta: Uram, segíts rajtam! Jézus erre így válaszolt: Nem jó elvenni a gyermekek kenyerét, és odadobni a kutyáknak. Az asszony azonban így felelt: Úgy van, Uram! De hiszen a kutyák is esznek a morzsákból, amelyek gazdájuk asztaláról lehullanak. Ekkor így szólt hozzá Jézus: Asszony, nagy a te hited, legyen úgy, amint kívánod! És meggyógyult a leánya még abban az órában.

Mt 15,21-28.

RENDÍTHETETLEN HIT

Ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és így szólnátok ehhez a vadfügefához: Szakadj ki gyökerestől, és gyökerezz meg a tengerben - az engedelmeskedne nektek. (Lk 17,6)

Egyik nap a lelkészünk meglátogatott minket, hogy együtt olvassunk Bibliát, bátorítson és együtt imádkozzon velünk. Amikor már indulni készült, Lakshmi, egy más vallású bejárónőnk odaszaladt hozzá, és kérte, hogy imádkozzon a vállfájdalmaktól szenvedő fiáért. A fia iránti szeretete és a gyógyulás utáni vágya arra késztette, hogy bátran közeledjen ehhez a férfihoz, akit Isten emberének tekintett. Lelkészünk vigasztalta Lakshmit, és anyanyelvén imádkozott érte, amiből ő bátorságot merített.
Erről eszembe jutott a kánaáni asszony története, aki Jézushoz jött, és könyörgött a lányáért, akit megszállt a démon. Noha nem ismerte Jézust személyesen, a gyermeke iránti szeretete legyőzte bátortalanságát. Jézus elismerően nyilatkozott az asszony hitéről, aki fontos leckét tanított nekünk. Isten kegyelme és szeretete mérhetetlen és feltétel nélküli minden ember számára.
Sokat tanulhatunk a hitről a két asszony bátorságából. Nem kell feladnunk nekünk sem a fájdalom és szenvedés idején. Bízhatunk, hogy Isten üdvözítő kegyelme mindannyiunk számára elérhető. Reménységünket Istenbe vethetjük, aki értelmünket meghaladó módon törődik velünk és szeret bennünket.

Imádság: : Kegyelmes Istenünk, köszönjük, hogy védelmezel és megtartasz bennünket. Ámen.

A szenvedés magvai a hit gyümölcsét teremhetik.
Navamani Peter (Karnataka, India)

IMÁDKOZZUNK REMÉNYSÉGÉRT A MEGPRÓBÁLÓ IDŐKBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek