2024. május 28. kedd

Mi azonban, akik a nappal fiai vagyunk, legyünk józanok, vegyük magunkra a hit és a szeretet páncélját és mint sisakot, az üdvösség reménységét. Mert Isten nem haragra rendelt minket, hanem hogy elnyerjük az üdvösséget a mi Urunk Jézus Krisztus által, aki meghalt értünk, hogy akár ébren vagyunk, akár alszunk, vele együtt éljünk. Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is.
Kérünk titeket, testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket. Munkájukért nagyon becsüljétek és szeressétek őket! Éljetek egymással békességben! Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás és mindenki iránt.

1Thessz 5,8-15.

EGYEK VAGYUNK

Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is. (1Thessz 5,11)

Egy csendes kisvárosban nőttem fel Nyugat-Virginia államban, és aggodalommal töltött el, hogy Ohioba megyek jogi egyetemre, három órányira tőlünk. Senkit sem ismertem ott, és bizonyos értelemben mindent elölről kellett kezdenem. Azért imádkoztam, hogy találjak egy baráti közösséget, hogy ne érezzem magam olyan magányosnak ezen a számomra szokatlan helyen.
Az iskolában viszont kevés emberrel sikerült megismerkednem. Kezdtem elveszíteni a reményt, és elfogadtam a tényt, hogy egyedül kell szembenéznem a jogi egyetem kihívásaival. De nem sokkal később Isten válaszolt az imáimra, és megtaláltam a legnagyszerűbb baráti társaságot, amire az ember csak vágyhat. Most rengeteg szeretetben és kedvességben van részem. És ahogyan az 1Thessz 5,11 mondja, a barátaimmal bátorítjuk és építjük egymást.
Ezek az igeversek mindenki számára és mindenhol fontosak. Életbevágó, hogy továbbra is bátorítsuk és építsük egymást. Ahogyan azt az egyetemi barátaimmal megtapasztaltam, mindannyian egyek vagyunk ebben.

Imádság: : Drága Urunk, vezess minket, miközben egymásra vigyázunk, és egymást támogatjuk. Ámen.

Mindennap szeretettel és bátorítással fordulok a körülöttem lévőkhöz.
Matt Bodnar (West Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A TÁMOGATÁSRA SZORULÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek