2024. május 29. szerda

Dicsérjétek az URat! Boldog ember az, aki az URat féli, sok örömöt talál parancsolataiban. Utódja hős lesz a földön, a becsületesek nemzedéke áldott lesz. Vagyon és gazdagság lesz házában, igazsága örökre megmarad. Világosság ragyog a sötétben is a becsületesekre attól, aki kegyelmes, irgalmas és igaz. A jó ember könyörületes, és kölcsönt ad, ügyeit törvényesen intézi. Nem is fog meginogni sohasem, örökre emlékezetes lesz az igaz. Nem fél a rossz hírtől, erős a szíve, bízik az ÚRban. Rendületlen a szíve, nem fél, végül megvetéssel néz ellenségeire. Bőven adakozik a szegényeknek, igazsága örökre megmarad, hatalma dicsőségesen emelkedik. Látja ezt a bűnös, és bosszankodik, fogát csikorgatja, és emészti magát. A bűnösök kívánsága semmibe vész.

Zsolt 112.

SOHA NEM INOG MEG

Nem is fog meginogni sohasem, örökre emlékezetes lesz az igaz. Nem fél a rossz hírtől, erős a szíve, bízik az Úrban. (Zsolt 112,6-7)

Egy egyszerű orvosi ellenőrzés volt, egy gyors teszt, és máris hazafelé vettem az irányt. A másnapi telefonhívás, hogy újabb tesztekre menjek vissza, egy kicsit aggasztott, de nem estem kétségbe. Imádkoztam, hogy ne legyenek egészségügyi problémáim. Majd további vizsgálatok következtek, és aztán jött a hívás a megerősített rák diagnózisáról.
Amikor nem kívánt vagy nem várt híreket kapunk, nyomasztó kérdések kavaroghatnak a fejünkben: Miért én? Mivel érdemeltem ezt ki? Mit csináltam helytelenül? Ahogy ezek a fájdalmas érzések végigfutnak rajtunk, a miért én? kérdésünket megváltoztathatjuk erre: Uram, hol vagy te mindebben? Felfedezhetjük Isten jelenlétét mindenben, amin keresztülmegyünk, és beszélhetünk róla másoknak.
Csakis Isten tudja egyedül, hogy mennyi időnk van még itt a földön, hogy gondolatainkkal, tetteinkkel és szavainkkal őt dicsőítsük. Függetlenül attól, hogy jó vagy rossz híreket kapunk, az Isten akaratában való megnyugvás felszabadít minket, hogy mindennap békességben éljünk, miközben megosztjuk üzenetét mindazokkal, akikkel találkozunk.

Imádság: : Drága Atyánk, amikor rossz híreket kapunk, adj nekünk szilárd és bizakodó szívet, hogy hitünk benned meg ne inogjon! Ámen.

Ma minden körülmények között Isten jelenlétét keresem.
Laurie Allred Boyd (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK ERŐÉRT ISTEN AKARATÁNAK TELJESÍTÉSÉHEZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek