2024. május 30. csütörtök

Amikor a farizeusok meghallották, hogy Jézus a szadduceusokat elhallgattatta, összegyűltek. Egyikük pedig, egy törvénytudó, kísérteni akarta őt, és megkérdezte tőle: Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben? Jézus így válaszolt: „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.” Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: „Szeresd felebarátodat, mint magadat.” E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.

Mt 22,34-40.

MIT KÍVÁN AZ ÚR?

Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az ÚR! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben. (Mik 6,8)

Amikor keresztény lettem, nagyon izgatott voltam, és Isten kedvében akartam járni. Azt gondoltam, hogy csak tetteimmel lehetek Isten örömére, így mindent elvállaló önkéntes lettem a gyülekezetben. Sajnos a túlzott elkötelezettség lassan lelohasztotta a lelkesedésemet a szolgálat iránt. Kimerültem, és úgy éreztem, kezdek keresztényként kudarcot vallani.
Hosszú idő telt el a kezdetek óta, és megtanultam, hogyan kell növekednem és megosztani a hitemet. Még mindig izgatottság tölt el az Isten iránti szeretet miatt, és továbbra is lelkesen keresem a lehetőségeket, hogy ezt a szeretetet megosszam másokkal. Megtanultam, hogy nemcsak maga a szolgálat tetszik az Úrnak, hanem a hozzáállásunk is, ahogyan végezzük azt. Ahhoz, hogy Isten kedvében járjak, nem kell túlvállalnom magam olyan szolgálatokkal, amelyeket nem tudok teljes szívből végezni, viszont az elkötelezettségre szükség van.
A fenti olvasmányban (Mt 22,37-39) Jézus Mikeás szavaihoz hasonlóan arról beszél, mennyire fontos szeretni az Urat és szeretni felebarátainkat. Minden élettapasztalat alkalom arra, hogy Istent magasztaljuk alázatban, miközben igazságban, kedvességgel és irgalommal szeretünk másokat.

Imádság: : Kegyelmes Urunk, vezess minket, hogy igaz és neked tetsző életet élhessünk! Ámen.

Naponta törvény szerint és alázatosan akarok élni Isten előtt.
Jean Bonin (Alberta, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A KÖZÖSSÉGÜNK ÖNKÉNTESEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek