2024. május 31. péntek

Adjatok hálát az ÚRnak, mert jó, mert örökké tart szeretete! Így szóljanak az ÚR megváltottai, akiket megváltott az ellenség kezéből, és összegyűjtött a különböző országokból; keletről, nyugatról, északról és délről.
Vannak, akik bolyongtak a pusztában, úttalan utakon, nem találtak lakott várost. Éheztek is, szomjaztak is, elcsüggedt a lelkük. De az ÚRhoz kiáltottak nyomorúságukban, és ő kimentette őket szorult helyzetükből. A helyes útra vezette őket, hogy lakott városba jussanak. Adjanak most hálát az ÚRnak szeretetéért, az emberekkel tett csodáiért, mert megitatta a szomjazókat, és jól tartotta az éhezőket.

Zsolt 107,1-9.

A LEGROSSZABB ÉS A LEGJOBB

Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem. (Zsolt 50,15)

Ahogy a vacsoraasztalhoz ültünk, az unokánk végignézett a terítéken. "Hűha! Az egész várost meg tudnánk vendégelni ennyi ételből!" - mondta. A feleségemmel összenéztünk, mindketten emlékezve azokra a napokra, amikor az asztal egyáltalán nem volt így megrakva, és mi voltunk, akiket az egész város vendégül látott. A bukások és betegségek szinte teljesen elvették hitünket, sokszor mások adományaiból éltünk, vágyva arra, hogy ha egyáltalán lehetséges, jobb helyzetbe kerüljünk.
Ám minden rosszban van jó is: ez alatt az időszak alatt rengeteget tanultunk magunkról, a szomszédainkról és legfőképpen Istenről. Olyan mértékben megerősödött a hitünk, mint még soha azelőtt. Tudtuk, hogy Isten másokon keresztül munkálkodik értünk, hogy megmutassa, bármilyen sötét időszakban is vagyunk, ő mindig mellettünk áll.
Idővel sikerült a saját lábunkra állnunk, és ez a próbákkal teli időszak már csak röpke emlék. De azt sosem felejtjük, mit tett értünk Isten. Örökké hálásak leszünk neki. Istennek hála, megtelt az asztalunk és az életünk is javakkal.

Imádság: : Mennyei Atyánk, add, hogy ne felejtsünk el hálát adni mindenért, amit teszel értünk nap mint nap. Ámen.

Bármit is hoz az élet, Isten mindenen átsegít.
Mark A. Carter (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK, ÉS MINDENÉRT ADJUNK HÁLÁT ISTENNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek