Őbenne maradni

Ezzel az Igével kezdődött az egész folyamat, pedig már három évtizedet leéltem az életemből és olvastam ezt az  Igét milliószor:

"Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: A ki én bennem marad, én pedig őbenne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.

Ha énbennem maradtok, és az én beszédeim bennetek maradnak, kérjetek, a mit csak akartok, és meglesz az néktek." (János 15, 5.7)

Eltávolodtam Teremtőmtől...nem tudom, hogy történt meg, hívő családba születtem, Isten és a mindennapos imádkozás nem állt távol tőlünk. Templomba járó kereszténynek hittem magam, és mégis megtörtént az eltávolodás. Egy idegen városban, távol a szülőktől, testvérektől, belefulladva a rohanásba, gyereknevelésbe, munkába járásba ... elhanyagoltam a Bibliaolvasást, a mindennapi imádkozást, és egyszer csak beleestem a csapdába. Magával ragadott e világ lelkülete, és már nem érzékeltem olyan tisztán a bűnt, sőt megmagyaráztam magamnak mindent, hogy miért van jogom nekem mindahhoz, amihez önző módon ragaszkodtam, és ami miatt elhanyagoltam a családomat. 

Néha mintha szólított volna Isten, de nem történt semmi, hiába imádkoztam és próbáltam Ráfigyelni, azt hittem, hogy élhetek tovább bűnben, és Isten majd csak kiemel onnan. 

Aztán egy szombati napon végre valami megváltozott bennem, végre elhatott a tudatomig Teremtőm szava. Megértettem, hogy mit is jelent igazából Őbenne maradni. Azt jelenti, hogy az Ő útját járom, az igazság útját. Óriásit változott az éltem a következő napon, akár Dávid élete, mikor szembeszállt Góliáttal. Legyőztem én is az "óriásomat", szembeszálltam a legnagyobb félelmemmel és tiszta vizet öntöttem a pohárba. 

Még mindig napi szinten folyik a harc a láthatatlan erőkkel, a vágyaimmal, önzésem ellen, de lényegesen megváltoztak a dolgok, mióta nap mint nap beszélgetek Teremtőmmel.

Annyira felfoghatatlan ez a hatalom, amellyel a hit bír, hisz csak ennyire egyszerű az egész, ha megmaradunk őbenne, bármit kérünk, meglesz az nekünk. Milyen boldogító ez a tudat. Az Úr nem akarja megvonni tőlünk az Ő javait, békességes és reményteljes jövőt kínál számunkra, csak tőlünk függ, hogy mit választunk: Benne maradunk vagy sem?

Ezzel a gondolattal kívánok szép napot mindenkinek.

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek