Hallgassak, vagy beszéljek?

Hallgassak, vagy beszéljek?

 

Hallgassak, vagy beszéljek? Nagy kérdése ez sokaknak, amikor a Bibliaórán lehetőséget kapnak a megszólalásra, vagy akár az interneten egy fórumon valamely témában.

Van aki szeret, és tud megszólalni, van aki csak hallgat. Van aki azért nem szól, mert azt gondolja, pont én legyek az, aki megszólalok? Beszéljen más, beszéljen az igehirdető. Még olyan véleményt is hallottam: „azért jöttünk, hogy a papot hallgassuk!” Mások meg örülnek, és ezt mondják: ”Nagyon jó ez, egymás hite által épülünk. Ideje a szólásnak, ideje a hallgatásnak, mondja az Úr.  S ha figyelünk az Úrra Ő az, aki megérezteti velünk a szólásnak vagy a hallgatásnak idejét. Aztán olyan is van, amikor gondban vagyok, szóljak vagy hallgassak? Mert ott az intő, figyelmeztető tábla is. Ne dobjátok a disznók elé a drága gyöngyöket, mert a sárba tapossák, és titeket pedig széttépnek. A mai Igénk pedig alkalmas és alkalmatlan időről beszél, mégis arra buzdít, hogy szóljunk mindenkor. Az is nagyon rossz, ha valaki azért vész el, mert nem szóltam. Tehát, nem is olyan könnyű kérdés ez, hogy hallgassak vagy beszéljek. A bizonyságtevőnek is nagyon rossz volt, ha nem szólt, s közben az illető esetleg elhunyt, akinek beszélnie kellett volna Krisztusról. Amikor olyan ember megy el, akinek valamikor vagy többször szóltam az Igét, mindig arra gondolok, na most ismét megmérettetett az én lelki munkám is.

Úgy is jártam sokszor, hogy ismerősökkel, vendégekkel ezzel-azzal, minden félét beszéltem, csak épen bizonyságot nem tettem Krisztusról, s ilyenkor ez fájóan bántani tud.

 

         2008. július 12. Szék                         Csorba István.

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek